Menopauzė ir tu

- 2024-08-27-

Galite manyti, kad menopauzė reiškia žvaigždžių seksualinio gyvenimo pabaigą, o gal atvirkščiai – ir manote, kad sustojus mėnesinių ciklui jūsų lytinis potraukis sustiprės, atverdamas duris dažnesniam ir spontaniškesniam intymumui. Daugeliui realybė yra tarp jų, tačiau kas tiksliai yra menopauzė ir kaip šis perėjimas paveikia mus ir mūsų seksualinį gyvenimą?

Menopauzė reiškia reikšmingus mūsų hormonų pusiausvyros pokyčius, kai sumažėja estrogenų kiekis, nutrūksta mėnesinės ir natūraliai baigiasi mūsų reprodukcinių metų gyvenimo trukmė. Dažniausiai tai atsitinka su amžiumi, tačiau kai kuriais atvejais tai gali sukelti chirurgija, liga arba tam tikrų ligų gydymo šalutinis poveikis.

Paprastai menopauzė nėra diagnozuojama arba oficialiai pripažįstama tokia, kol nepraeina 12 mėnesių iš eilės be mėnesinių, tačiau šio neišvengiamo gyvenimo etapo požymiai ir simptomai gali prasidėti daug anksčiau.

Taigi, kokie yra šie ženklai? Ką galime patirti ir kaip jie gali priversti mus jaustis?


Įeikite į perimenopauzę

Etapas prieš pagrindinį įvykį, kai mūsų kūnai pradeda pereiti į visišką menopauzę. Mūsų hormonų lygis svyruoja, kiaušinių gamyba pradeda mažėti ir kai kurie simptomai gali tapti pastebimi. Daugeliui žmonių tai įvyksta nuo maždaug 40 metų amžiaus, tačiau kiekvienam asmeniui skiriasi laikas ir intensyvumas.


Perimenopauzės metu mes vis dar esame vaisingi, nors galime pradėti jausti mėnesinių ciklų nelygumus, čia ir ten trūkti vieno arba iš karto ateiti dvi mėnesinės. Mūsų krūtys gali jaustis jautrios, o makštis gali būti mažiau jautri ir sausesnė nei įprastai.

Hormonų lygio pokyčiai gali mus paveikti ne tik fiziškai, bet ir ne tik fiziškai – gali būti, kad netikėtai nerimaujame, mūsų nuotaika svyruoja kalneliais arba mūsų noras užmegzti ir užmegzti intymumą yra mažesnis nei įprastai. Nors kai kuriems seksas vis dar yra darbotvarkės priekyje – net ir tais mėnesiais prieš menopauzę.


Kitas skyrius

Kai praeina paskutinės mėnesinės, oficialiai esate menopauzėje. Nors galbūt jūs to nežinote iš karto. Nors tai yra antroji menopauzės kelionės fazė, su ja žmonėms menopauzė asocijuojasi labiausiai, tačiau ne visi iš tikrųjų suprantame, kas tai yra.

Daugeliui iš mūsų seksas ir intymumas čia gana smarkiai pasikeičia. Kai kuriems iš mūsų palengvės, nes nebejaučiame įprastų PMS simptomų, tokių kaip migrena ar dubens skausmas, suteikę mėnesiniams ciklams vienkartinį bilietą į negrįžtamą šalį.

Tai reiškia, kad miegamajame galime labiau leistis į nuotykius arba labiau atsipalaidavę, nes mažiau nerimaujame dėl diskomforto ir daugiau dėmesio skiriame malonumui.

Ieškokite tinkamose vietose ir tikrai yra keletas teigiamų menopauzės pranašumų.

Tačiau tai ne visiems tinka. Tiems iš mūsų, kurie visada vertinome savo jaunatvišką išvaizdą, čia taip pat gali pradėti ryškėti natūralūs senėjimo požymiai. Kartais pasikeičia mūsų svorio pasiskirstymas arba dėl naktinio prakaitavimo ir nemigos gali kilti miego problemų.

Kadangi nebesame vaisingi, galime patirti tokias emocijas kaip sielvartas dėl vaisingo amžiaus praradimo arba pajusti savigarbos ir gebėjimų kritimą dėl to nepagaunamo „smegenų rūko“

Menopauzės patirtis kiekvienam yra skirtinga, o kai kuriais atvejais gali paveikti kelis mūsų gyvenimo aspektus, įskaitant santykius ir karjerą.


Eros pabaiga

Per mišką ir į mišką fazė po menopauzės reiškia eros pabaigą. Dažnai iki šiol dauguma mūsų pradinių „šoko menopauzės simptomų“ pradėjo nykti į eterį. Kai kurie žmonės teigė, kad šį kartą jaučiasi tarsi „atgimimas“ arba laikas mėgautis gyvenimu įvairiais būdais.

Mūsų neberiboja mūsų kalendoriai, planuojame pasimatymus ir keliones kito mėnesio ciklo pagrindu. Daugeliui iš mūsų „smegenų rūkas“ ir atminties sutrikimai taip pat tampa mažiau pastebimi, o mūsų fiziniai simptomai pradeda nykti.

Ar intymumas grįžta taip, kaip buvo daug anksčiau, nei menopauzė iškėlė galvą? Daugeliui iš mūsų tikrai – ir dar geriau! Tūkstančiai žmonių po menopauzės mėgaujasi sveikesniu seksualiniu gyvenimu nei bet kada, kiti atranda naujų ir įdomių būdų tyrinėti savo seksualines fantazijas ir pomėgius.

Kai kuriems žmonėms tai gali būti atvejis, kai reikia susitaikyti su tuo, kad seksas nesijaučia ir greičiausiai nesijaus taip, kaip kadaise, ir daugiau dėmesio skirti emociniams meilės klodams, kurie vis tiek gali sukelti gilesnį artumą su mūsų partneriais. .