Kaip masturbacija gali sumažinti perdegimą

- 2024-07-03-

Seksas vaidina svarbų vaidmenį laimėje

Mokslininkai ir antropologai iš esmės sutinka, kad seksas turi įtakos mūsų bendrajai laimei. Tyrimai rodo, kad seksualinis pasitenkinimas turi įtakos laimingesnėms santuokoms, o laimingesnės santuokos – didesnį seksualinį pasitenkinimą. Bet ką daryti, kai esame vieni? O kaip dėl mūsų gerovės jausmo, kai esame vieni? Jei sveikas intymumas su partneriu yra laimės ženklas, ar intymumas būnant vienam turi tokį patį ilgalaikį poveikį?

Daugelis sekso ir žmogaus elgesio srities ekspertų jums pasakys, kad bet koks intymumas yra naudingas žmogaus smegenims, ir jis nebūtinai turi būti seksualinis. Vien patraukus kieno nors žvilgsnį iš kito kambario ar laikant už rankų, kūnas gali užtvindyti laimės hormonus, tokius kaip dopaminas ir oksitocinas. Intymumas gali būti galinga priemonė, kai reikia sumažinti stresą.

Rūpinimasis savimi ir streso valdymas nėra prabanga, o reguliarus hormonų, pvz., oksitocino, išleidimas yra puikus būdas suvaldyti įtemptą grafiką, nes šis jungiantis hormonas apsaugo nuo streso hormonų, tokių kaip kortizolis, dėl kurių galite pavargti, senti ir sukelti antsvorį.

Tiesą sakant, nauji tyrimai rodo, kad dauguma žmonių nusprendžia sumažinti stresą vaikščiodami, snūsdami, medituodami, užsiimdami seksu ar masturbuodamiesi. Savęs prisilietimas suteikia tiek daug naudos sveikatai, įskaitant geros savijautos hormonų padidėjimą, nervų sistemos reguliavimą ir įtampos atleidimą, kad būtų sumažintas stresas.

Ir masturbacija padeda ne tik numalšinti nerimą. Seksualinės mintys ir jausmai, fizinis prisilietimas ir orgazmas turi ir kitų supergalių, suteikiančių protinį aiškumą, geresnę smegenų ir kūno veiklą bei geresnį santykį su pasitikėjimu savimi, ribomis ir partneriais. Trumpai tariant, tikrovės nauda yra beribė. Štai keletas būdų, kaip meilė sau gali padėti gyventi sveikesnį ir labiau subalansuotą gyvenimą.

Malonumas gali sumažinti skausmą

Kai patiriame seksualinį malonumą, suaktyvėja hipofizė, o endorfinai, pavyzdžiui, oksitocinas ir vazopresinas, išsiskiria. Skatinkite skausmo mažinimą, intymumą ir ryšį. Oksitocinas ir dopaminas ne tik sukuria gerą savijautą, bet ir gali sumažinti kūno skausmą. Mokslininkai išsiaiškino, kad reguliarus seksas gali padėti sumažinti galvos skausmą ir menstruacijų spazmus.

Dopaminas reaguoja į atlygį, pavyzdžiui, maistą ir orgazmą, skatina smegenis ieškoti daugiau, o oksitocinas yra žinomas kaip „apkabinimo hormonas“, skatinantis ryšį ir ryšį. Jei kovojate su tokiomis problemomis kaip lėtinis skausmas ir seksas arba tokiomis ligomis kaip vaginizmas, šios dvi cheminės medžiagos, kartu su serotoninu ir vazopresinu, išsiskiriantys po sekso, gali atpalaiduoti kūną ir sumažinti spaudimą bei skausmą.

Orgazmas gali sumažinti nerimą

Vazopresinas yra hormonas, atsakingas už šaltą, prieštaringą jausmą, kurį patiriame po sekso ar masturbacijos. Tai sumažina kortizolio kiekį ir pagerina miego kokybę, ypač žmonėms, gimusiems vyrams. Orgazmai taip pat gamina oksitociną, ir kuo daugiau šio hormono bus jūsų kūne, tuo geriau, nes tai leidžia jums jaustis ramiai ir susieti su savimi ir kitais. Tyrimas su žiurkėmis parodė, kad žiurkės, turinčios didelį oksitocino kiekį, išliko ramios, kai aplinkinės žiurkės nerimavo.

Loginė jūsų smegenų dalis, atsakinga už sprendimus ir sprendimų priėmimą – šoninė orbitofrontalinė žievė – iš esmės išsijungia sekso metu. Štai kodėl sekso ar masturbacijos metu galite jaustis drąsesni ir mažiau slopinami. Šios smegenų dalies deaktyvavimas taip pat yra susijęs su sumažėjusiu baime ir nerimu, todėl natūraliai savęs prisilietimas ir seksas gali sumažinti nerimo ir depresijos pasekmes.

Orgazmas gali padėti jums geriau miegoti

Orgazmas signalizuoja, kad parasimpatinė nervų sistema pradeda reguliuoti žemyn, o priešakinė žievė, kuri anksčiau buvo aktyvuota iki orgazmo, taip pat tampa žemyn reguliuojama. Tai sukelia ramybės būseną, kurią papildo oksitocino padidėjimas ir kortizolio – streso hormono – panirimas. Prisimeni vazopresiną? Tai lydi melatonino, dar vadinamo miego hormonu, išsiskyrimą.

Jei kovojate su nemiga, perdegimu ar perimenopauzė, dėl kurios gali kilti miego problemų, prieš miegą galite pamėginti meilę sau. Dėl šios priežasties dauguma žmonių mėgsta žiūrėti erotinį turinį arba klausytis pornografinės medžiagos prieš miegą, o ne, pavyzdžiui, pirmą kartą ryte.

Malonumas skatina kūno funkcionavimą

Oksitocino smaigalio privalumai yra begaliniai ir jums nereikia patirti orgazmo, kad pajustumėte naudą. Savęs prisilietimas gali sumažinti uždegimą organizme, nes kortizolio lygis yra žemas – kortizolis gali padidinti riebios odos gamybą, kuri gali užkimšti poras ir sukelti uždegimą bei įtrūkimus. Masturbacija taip pat gali padėti reguliuoti ir atkurti nervų sistemą, skatinant sveikų ląstelių apykaitą ir geresnę kraujotaką, o tai padeda palaikyti sveiką organizmo funkcionavimą ir paskirstyti maistines medžiagas bei hormonus ten, kur jų labiausiai reikia. Orgazmas taip pat gali moduliuoti imuninę sistemą mažindamas stresą ir uždegimas organizme. Tyrimai parodė, kad reguliaresnis orgazmas gali pakeisti moters imuninę sistemą, kad ji būtų pasirengusi pastojimui – tokia būsena tęsiasi visą nėštumą. Taigi jūs galite iš esmės sustiprinti savo imunitetą, reguliariai praktikuodami savęs meilę.

Orgazmas gali padėti jums gyventi ilgiau

Tarp šių stebuklingų hormonų taip pat yra dehidroepiandrosterono (DHEA), kuris iš esmės yra senėjimą stabdantis hormonas, padedantis reguliuoti raumenų jėgą, kaulų tankį ir kūno riebalus. Ji natūraliai pradeda mažėti sulaukus dvidešimties. Tačiau seksualinis susijaudinimas padeda padidinti DHEA lygį. Taigi kasdienis ar net kassavaitinis meilės sau seansas iš tikrųjų gali padėti jums gyventi ilgiau. Tiesą sakant, vienas tyrimas, kuriame dalyvavo vidutinio amžiaus vyrai, nustatė 50 procentų mažesnį mirštamumą tarp tų, kurie dažnai patiria orgazmą, palyginti su mažo orgazmo grupe. Ar tai reiškia, kad sveikatos priežiūros specialistams laikas rekomenduoti sekso žaislus? Tai tikrai negalėjo pakenkti.

Masturbacijos nauda fizinei ir psichinei sveikatai stiprina kūno sveikatą ir palieka erdvės atsipalaiduoti ir susitelkti į tai, kas jums svarbu. Priblokštas protas gali būti vienas iš blogiausių dalykų jūsų bendrajai savijautai ir pasireikš visame kūne ir visose jūsų gyvenimo srityse. Taigi pasidomėkite savimi, įsitikinkite, kad žinote, kaip jaučiasi jūsų kūnas, nerimo lygis ir santykis su savimi, o galbūt skirkite dvidešimt minučių per dieną giliam kvėpavimui ir meilės sau praktikai. Jūs neprivalote patirti orgazmo, gali pakakti tik lengvo prisilietimo, kad susireguliuotų ir padidėtų geros savijautos hormonai.